GR-marathon Huise - Aalter (09/04/2023)

Deze marathon loopt van Huise (origineel vanuit Lozer) naar Aalter en volgt de GR 129 "Dwars door België". Hij is onderdeel van de 3° Piseach! M&M etappeloop 2023. Er kan 3 dagen na elkaar een volledige of halve marathon gelopen worden. Of er kan een losse marathon of halve marathon gelopen worden.

Via de Beschermde Onze-Lieve-vrouw van Bijstandkerk lopen we naar het Lozerbos. In Kruisem ligt net buiten de GR een (afgesloten) uitkijktoren. De GR-route verderzetten is dus de beste keuze. Na de E17 passeren we hoeve " Hof ter Schuren" die  reeds vermeld wordt sedert 1590.


We lopen verder naar Machelen. De Hostensmolen die we daar opmerken kan wel een opknapbeurt gebruiken. Machelen is het geboortedorp van Roger Raveel. Een boom met spiegels en een tuintje met verwijzingen naar zijn kunstwerken herinneren ons hieraan. Ondanks zijn internationale erkenning heeft Roger Raveel nooit zijn geboortedorp verlaten.  Een oude Leiearm, de kerk en plaatselijk café met terras zorgen voor een mooi pleintje aan het water. 


Langs de oude Leie-arm en de Leie lopen we naar vlasdorp Gottem, ook gekend van de Canarus. De huisbrouwerij ligt rechts voor de kerk. Van Gottem lopen we naar Wontergem door de natuur over knuppelpaden. Langs de spoorweg zie je een Duitse spoorwegbrug uit de 2° wereldoorlog. Aan de kerk wordt Lucien Buysse als Tour de France winnaar van 1926 geëerd.


Via de beklimming van 't Hooge in Aarsele lopen we tot aan de kerk van Aarsele. Vanaf hier werd de GR129 in februari '23 gewijzigd.

 
Klik op de play button om het gewijzigde traject te bekijken.

Net voor de Schoonberghoeve komen we opnieuw op het gekende traject in Aalter. Nog even de GR-route volgen langs een nieuw pad om definitief terug op de traditionele GR129 te komen. Voor de laatste kilometers verlaten wij de route alweer om naar de finish en onze verblijfplaats te lopen. 
Na deze mooie tocht en een verfrissende douche, kunnen we nog genieten van een plons in het zwembad en een gezellig avondmaal met de deelnemers en onze vrijwilligers.

Meer info via onze evenementenpagina, of direct inschrijven via deze link.