Zat 6/8 Boekhoute - Hulst (22km/58km) - M&M Etappeloop 2022

 

Zaterdag 6 augustus staat deze verrassende halve marathon of ultraloop op de planning. We starten in Boekhoute. Alhoewel Boekhoute geen kustgemeente is, is deze toch bekend om zijn garnaalvissers. Achter de kerk vinden we dan ook een garnaalvissersboot en een garnaalstandbeeldje. Geen zee maar aan kreken, kanalen en andere waterpartijen geen gebrek in deze etappe. De grenspalen zullen we meer dan eens opmerken. Nadat we van Boekhoute rond Assenede gelopen hebben steken we een eerste keer de Belgisch-Nederlandse grens over en komen in het Sas van Gent. We steken er het kanaal Gent-Terneuzen over om in Westdorpe te komen. Terug de grens over om aan het schooltje in Langelede langs het gelijknamige water te finishen of extra bevoorrading in te slaan voor het tweede deel van de etappe.

Behalve de Belgisch-Nederlandse grens, steken we in Overslag ook de grens over van het Oostenrijkse rijk. Oude grenspalen herinneren aan deze lang vervlogen tijd. We spelen nog enkele keren met de grens. Sommige lopers zullen de Pereboomsgatkreek herkennen van de trailloop in Wachtebeke. Zo lopen we weer in Nederland om in Koewacht op de verhoging te lopen van de Spaanse linie met enkele forten. Langs de Oude vaart lopen we richting Hulst. We lopen met zicht op de stadsmolen tot aan de Dubbele poort. Deze toegangspoort tot het oude centrum is de finishplaats voor de ultralopers.

Meer info als je deze etappe wilt meelopen staat op onze infopagina. Ook als je de volledige etappeloop wilt meelopen hebben we een infopagina met overzicht. Schrijf je hier in.