Tweede WUK M&M Backyard Ultra - april 2022

2e WUK M&M Backyard Ultra – 15 april 2022

Het weekend van Pasen 2022 maken we ons met Marathon and More op voor een tweede WUK Backyard Ultra.  De eerste editie in 2021 ging nog door in september op het domein van PC Sint-Amandus te Beernem.  Deze werd enorm gesmaakt en na 31 rondjes en evenveel uren kon Ivo Steyaert zegevieren met assist van Bob Jagers.


De Backyard Ultra krijgt meer en meer interesse en zodoende zijn er in België de laatste tijd wat wedstrijden bijgekomen. Aangezien het WK- en BK-Backyard Ultra telkens in oktober vallen, hebben we onze datum aangepast naar het paasweekend in 2022. De start voor onze tweede editie wordt voorzien op vrijdag 15 april om 19u

Het concept van een 'backyard' is nog steeds hetzelfde: elk uur stipt starten aan een ronde (yard, vandaar backyard - zie ook dit artikel) van 6,706 km en binnen ditzelfde uur de ronde afwerken én klaar staan in het startvak voor de volgende. Je krijgt een Did Not Finish (DNF) achter je naam indien je niet binnen tijd aankomt of niet op tijd terug in het startvak staat. Wanneer de voorlaatste deelnemer zijn ronde niet meer tijdig aflegt of niet meer aan de volgende ronde begint, krijgt hij de titel van "the assist". De overgebleven deelnemer moet exact één ronde meer binnen tijd afleggen om eindwinnaar te worden. 


1ste M&M Backyard Mini

In 2022 lanceren we op ons event de M&M Backyard Ultra Mini. Deze voorzien we voor de lopers die eens willen proeven van het concept van de Backyard Ultra. Jullie starten mee de vrijdag om 19u met de andere deelnemers en kunnen tot 3 keer op het uur starten. Zo krijgen de deelnemers van de mini-versie feeling met het concept en lopen ze één uur bij daglicht en daarna 2 uren in het (schemer)donker. Locatie

Voor 2022 gaat onze Backyard terug door op de domeinen van PC Sint-Amandus, Reigerlostraat 10 te Beernem. Er wordt voorzien in een parcours voor tijdens de dag door de bossen van Bulskampveld. Daarnaast wordt er van 20u tot 8u ook een alternatief dagparcours gelopen dat niet door de bossen trekt, gezien het broedseizoen.

Meer info

Houd ons Facebookevent én onze website in de gaten voor meer info. Het wordt vast en zeker opnieuw een grandioze tweede editie.