Wuk M&M Backyard ultra


De "Backyard" is een van de nieuwste diciplines in het (ultra) lopen. Op korte tijd wint ze sterk aan populariteit. De dicipline is immers zeer toegankelijk. Wie kan nu niet 6,706km lopen in 1 uur. Hoeveel uur houdt jij het vol? Dat zien we dan wel. Want elk uur is de motivatie eenvoudig: "nog één toertje extra". Reglement Backyard.

Maar van waar komt deze dicipline? De geschiedenis en wat een backyard is leggen we u uit in een afzonderlijk nieuwsbericht.

Hoe gaat Marathon and More Belgium dit aanpakken. Welke locatie, parcours, ... Alle info werd verzameld op onze evenementenpagina.

Wereldkampioenschappen
Voortaan is er om de 2 jaar een wereldkampioenschap voor landenploegen (even jaren) en om de 2 jaar een individueel wereldkampioenschap (oneven jaren). De winnaars in de verschillende landen in de even jaren plaatsen zich automatisch voor het individuele wereldkampioenschap. Daarnaast kan je in de andere wedstrijden een silver of een golden ticket verdienen. De beste winnaars van de andere backyards worden uitgenodigd voor het individuele wereldkampioenschap via een golden ticket. In het andere jaar kan je een silver ticket verdienen om deel uit te maken voor het landen team. Omdat België wereldkampioen werd in 2020 treden we normaal opnieuw aan met het zelfde team. Gezien er personen weg vallen, zal het team aangevuld worden met silver tickets. Wie komt er op de Wuk M&M Backyard een silver ticket verdienen?

Na alle info te hebben doornemen, volgt de inschrijving en de voorbereiding. Go for it!