Runnerstalk: Louis Naeyaert - Core Stability

Ik ben sinds 2013 bezig met triatlon en de laatste 4 jaar zeer intensief hiermee bezig. Ondertussen kan ik mezelf wel semiprofessioneel atleet noemen. Een kleine 2 jaar geleden begon ik bij Sportsolid als trainer, vooral werkend uit mijn eigen ervaringen en enkele wetenschappelijker opgebouwde pagina’s waaruit ik mijn informatie haal. Door op een goeie manier met core-stability te gaan werken heb ik nog geen grote sport gerelateerde blessures gehad. In 2013 begon ik dus met triatlon. Na een aantal jaren intensieve begeleiding bij Triatlon Brugge Team stapte ik over naar Leie Triatlon Team Deinze. Enkele jaren daarna, in 2020 begon ik op zelfstandige basis sponsors aan te trekken. 2 jaar geleden begon ik als trainer bij Sportsolid. Hierbij nam ik mee de begeleiding van triatleten voor mijn rekening. Het belang van de zwem-fiets-loop trainingen wordt steeds goed gecombineerd met een brede basis om het lichaam te versterken, de core-stability. Deze oefeningen proberen we, zeker in de voorbereidende wintermaanden, 2x per week te doen. Op die manier kunnen de atleten hun lichaam versterken, zonder de impact van de sporten op hun lichaam. Omdat we echt belang hechten aan deze lichaamsversterkende oefeningen, kunnen de (ondertussen een 10-tal) atleten in begeleiding steeds zo goed als blessurevrij doortrainen. Door een uitgebreide vragenlijst in de intake kunnen we ook zien waar de zwakkere punten liggen van een atleet. Op die manier kunnen we niet alleen in de sport zelf intensiever gaan trainen, maar ook voor die specifieke sport meer oefeningen meegeven. Zo kunnen die atleten specifiek voor hun zwakkere punten meer intensief gaan werken op de versterking van hun lichaam. Het samenwerken met kinesisten is hier een meerwaarde voor de uitvoering door daar extra testen te gaan doen om te zien waar de sterktes liggen en welke punten moeten verbeterd worden.

Info en inschrijven Runnerstalk infoavond