7. Belgen in het buitenland

Pelt - Peter Palmans SACN-atleet van het jaar - Internetgazet
Foto: In 2013 werd Peter Palmans atleet v h jaar

Vooruitblik
De sympathieke Franstalige Belg Benoit Declercq komt regelmatig lopen in Aalter. Zeker als we een 24 uur organiseren. Want hij is een man van de hele lange afstanden. Zondag neemt hij de start in de 6 jours de France. Geen hoge verwachtingen want door een voetblessure kon hij zich niet goed voorbereiden. Maar hij loopt deze uitdaging vooral ten voordele van de Foundation contre le cancer. Je kunt hem nog steeds steunen voor dit project.

Wel in ons eigen land, maar een BK. Op zaterdag 15 augustus wordt het BK lange afstand trail gelopen. We maakten een pronostiek.

EN laat ons vooral jouw buitenlandse uitdagingen weten en vul ons eenvoudig formulier in. Inspiratie nodig? Bekijk onze overzichtspagina.

Uitslagen
Peter Palmans wist in de Boxmeerdaagse telkens in de kopgroep te finishen. Op vrijdag, de eerste etappe in een tijd van 4h48m08s. De tweede dag finishte hij in 5h11m11s. Die tweede dag, zaterdag zat hij in goed gezelschap met Leonie Ton, Edward de Leng en Wouter Starren. Ook Els Aelbers was 2 dagen van de partij en liep telkens de helft van de afstand.

In Noorwegen vond Benny Keuppens niet het parcours dat hij op gehoopt had. In plaats van een nieuw parcoursrecord waar hij op gehoopt had gooide hij vroeger dan verwacht de handdoek in de ring.

50km door de Bergen. Simon Leprêtre klaarde de klus in 9h07m41s en legde beslag op een 30° plaats op 124 finishers.

Archief:
6. Belgen in het buitenland (Aankondiging Gaea Norvegica & Méribel Trail)
5. Belgen in het buitenland (Aankondiging Boxmeerdaagse)
4. Belgen in het buitenland (Uitslag SwissAlpine)
3. Belgen in het buitenland (Uitslag Oisan Ultratour & Aankondiging Swiss Alpine)
2. Belgen in het buitenland (Uitslag L' ultra boucle des deux ballons)
1. Belgen in het buitenland (Aankondiging L'ultra boucle des deux ballons)