Kledij tijdens een warme 6 of 1 uur van Aalter!

Gefeliciteerd met je beslissing om op zondag 16 juli deel te nemen aan de 6 of de 1 uur van Aalter! Als ervaren lopers weten jullie dat de keuze van de juiste kleding een essentiële factor is voor een succesvolle race. Vooral op warme dagen kan het echter lastig zijn om de balans te vinden om niet te warm te krijgen. Daarom willen we jullie enkele waardevolle kledingtips geven, zodat jullie comfortabel en optimaal kunnen presteren.

Op hete dagen kan het verleidelijk zijn om zo min mogelijk te dragen, maar het is nog steeds belangrijk om je hoofd te beschermen. Overweeg het dragen van een pet, een buff of een sjaaltje. Het hoofd speelt namelijk een cruciale rol bij het reguleren van onze lichaamstemperatuur. Het beschermt niet alleen tegen zonneslag, maar voorkomt ook dat zout zweet in je ogen terechtkomt en prikkelende ogen veroorzaakt.

Daarnaast willen we de nadruk leggen op het belang van thermische truitjes, zelfs op warme dagen. Vaak worden ze over het hoofd gezien omdat ze geassocieerd worden met koude omstandigheden. Maar goede thermische truitjes zorgen ook op warme dagen voor een betere temperatuursregeling en geven je een net iets frisser gevoel. Dus overweeg om een lichtgewicht thermisch truitje te dragen tijdens de 6 uur van Aalter.

Degenen onder jullie die al eerder hebben deelgenomen aan de 6 uur van Aalter, herinneren zich  misschien nog dat je een technisch T-shirt hebt ontvangen tijdens een van de vorige edities. Dit is het ideale moment om het tevoorschijn te halen! Draag het bovenop je thermische truitje voor een extra laag en laat zien dat je al eerder hebt deelgenomen aan deze geweldige race. We begrijpen dat het dragen van twee lagen kleding op warme dagen misschien tegenstrijdig lijkt, maar het kan je daadwerkelijk helpen om je comfortabeler te voelen. Het technische T-shirt helpt bij het afvoeren van zweet en het bieden van ventilatie, terwijl het thermische truitje zorgt voor een betere temperatuursregeling. Samen zorgen ze voor een ideale combinatie om je lichaam koel te houden tijdens de 6 uur van Aalter.

Laten we op 16 juli de temperatuur trotseren en laten zien dat we er al eerder bij waren! Trek je beste hardloopoutfit aan, inclusief je favoriete technische T-shirt van een vorige editie, en bereid je voor op een fantastische race. Veel succes met je training en tot binnenkort bij de 6 uur van Aalter.

Nog niet ingeschreven? Doe het nog snel, nu het nog niet te laat is! En we zien elkaar aan het sportpark in Aalter op zondag 16 juli.