11° 6 uur van Aalter - 17 juli 2022

Het ziet ernaar uit dat de 11° 6 uur van Aalter en de 1 uur van Aalter terug kan plaatsvinden op zijn oorspronkelijke plaats bij het sportpark van Aalter. Na enkele kleine bijsturingen aan het parcours hebben we al een positief advies van de politie. Binnenkort wordt het parcours voorgelegd aan het comité van Burgemeester en Schepenen.

In 2010 vond de eerste editie plaats aan het sportpark in Aalter. Het parcours werd uitgebreid naar exact 2km wat gemakkelijk rekende voor de deelnemers. In 2018, omwille van de combinatie met de 24 uur moesten we uitwijken naar een andere locatie. Ook in 2021 konden we niet naar de sporthal omdat die ingericht was als vaccinatiecentrum.  In 2022 keren we terug naar onze vertrouwde plek.

Als loper zal je opnieuw kunnen genieten van de sfeervolle indoor passage in de "Sportstraat", dwars door het sportpark en langs het sportcafé.  Buiten in de Sportlaan zijn er 2 stukjes waar het parcours heen en terug loopt. Het is altijd leuk om de andere lopers eens in de ogen te kunnen kijken. De parkeerplaatsen langs het parcours blijven behouden. Tenslotte, en zeker niet onbelangrijk, het laatste en zwaarste stukje van de klim tot aan de Lindestraat is uit het parcours geschrapt. 

Natuurlijk wil jij er op zondag 17 juli 2022 ook bij zijn. Lees alle info over de 1 uur van Aalter & de 6 uur van Aalter op de eventpagina's. En schrijf je direct in via deze link.