Warandeparkroute 12 december 2021


De Sint is nog maar pas terug vertrokken op zijn slijkschoenen en hier komt ons volgend loopevenement. 

We bieden de Warandeparkroute aan op Wereldlichtjesdag van zondag 12 december 2021. Op dit evenement gaat het niet enkel om het lopen. We herdenken overleden kinderen. De deelnemers die inschrijven, kunnen ook opgeven welk kindje zij zullen herdenken tijdens hun looptocht. Voor de namen die opgegeven worden, maken wij alvast een herdenkingskaartje, zoals hier voor Arvin.

Niet alleen herdenken jullie deze kinderen, maar jullie zullen via je inschrijving en deelname ook kunnen steunen. Met het inschrijvingsgeld zullen wij 2 goede doelen steunen. We kozen voor het Berrefonds en Vilomah.

Behalve financieel steunen, doen we dit ook met kaarsen. Wij steken alvast een aantal kaarsen aan om het leed "lichter" te maken. Elke deelnemer ontvangt een kaars als naturaprijs waarmee hij/zij ook de overleden kinderen kan herdenken. Op wereldlichtjesdag laten we van 19h tot 20h kaarsjes branden ter nagedachtenis van de overleden kinderen.


Er is ook nog het lopen zelf. Het parcours is volledig uitgepijld en dit van 's morgens 10h tot 's avonds 20h. Houd wel rekening met de verkeersregels en als je 's avonds loopt, gebruik dan een lichtje en fluo kledij. We lopen door het mooie Warandepark. De route is bewust kort gehouden zodat ze ook toegankelijk is voor wandelaars en voor zij die vooral een kindje willen herdenken. Iedere deelnemer krijgt wel een borstnummer. Zo kunnen lopers die van een uitdaging houden, proberen de snelste rondetijd neer te zetten of 12 rondjes lopen voor de beste marathontijd. Na de loop is er nog de mogelijkheid om iets te drinken.

Sporten is gezond, maar we moeten rekening houden met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo is onze "route" een passende oplossing. Elk uur staan er maximaal 30 lopers aan de start. Kom mee lopen, maar hou het veilig. Schrijf hier, nu in.