Praktische info 4e WUK M&M Backyard Ultra & 3e WUK M&M Backyard mini

PRAKTISCHE INFO
4e Backyard Ultra / 3e Backyard mini

Adres eventlocatie: Brandstraat 9 - 8755 Doomkerke (Ruiselede) - Dit is op privé terrein


Start- & Finishzone:  Brandstraat 9 - 8755 Doomkerke - zie kader hierboven. OPGELET! Wanneer je uit de richting van Beernem komt, geraak je niet tot bij de Brandstraat wegens wegwerkzaamheden. Door andere wegwerkzaamheden geraak je vanuit de afrit Beernem op de E40 niet tot op de locatie (er is wel een omleiding). De Brandstraat is wel bereikbaar via de rijrichting vanuit Ruiselede langs de Bruggesteenweg. De Brandstraat is tevens bereikbaar via de Wingenesteenweg.


Parking: Er wordt via de gemeente Ruiselede een parkingweide voorzien in de Haantjesstraat op een weide waar er dwars zal kunnen geparkeerd worden. Daarnaast zijn er verder in de straat parkings aan de kerk en aan de voetbalterreinen van Doomkerke (deze liggen op een 400-tal meter van de eventlocatie).


Kampeerzone Ultra: De kampeerzone (22m breed en 80m diep - zie groen kader hieronder) is in de weide/tuin achteraan het privédomein. Volgens onze timing zullen we op het domein ten laatste aanwezig zijn vanaf 16h30. Dit biedt de deelnemers en begeleiders voldoende tijd om zich te installeren of zelfs om nog even te rusten voor de start. Het plaatsen van jullie eigen tent kan eveneens vanaf omstreeks 16h30. Voor het lossen van de wagens, kunnen jullie tijdelijk jullie wagen op de oprit plaatsen en nadien de auto gaan parkeren. 


Voor zij die geen eigen tent hebben, kan er alsnog gerust worden in één van onze paviljoententen die ook in de kampeerzone zullen staan. 

Bevoorradingszone: in het gebouw (hieronder aangeduid met het gele kader) zal onze uitgebreide bevoorradingszone ingericht worden aan de linkerkant in het gebouw. Hier vragen we om de doorgang zo veel als mogelijk vrij te houden.Tijdsregistratie (en DJ): De tijdsregistratie en DJ-boot komen in 2 van onze M&M-paviljoententen. Alle rondetijden zullen beschikbaar zijn via de tijdsregistratie. In de bevoorradingsruimte zal er een live-feed beschikbaar zijn van de (DNF)-resultaten.

Overdekte zone - partytent M&M: Voor zij die geen eigen tent hebben, kan er in gerust worden in één van onze paviljoententen die ook in de kampeerzone zullen staan. Breng wel een eigen stoel/tafeltje mee in dat geval.

Sanitair: We voorzien een mobiele toiletcabine (4 toiletten en urinoirs) en mobiele douchecabine (4 douches). De toiletten komen dicht bij onze start/finish en de douches komen te staan naast het gebouw.

Aanmelden: Het secretariaat zal openen omstreeks 18h30. 

Deelnemerslijst: De deelnemerslijst is te vinden via deze link.

Daginschrijvingen: We kunnen daginschrijvingen toelaten. Toch raden we aan dit vooraf online te doen. Dit zorgt voor minder stress zowel voor u als deelnemer als voor onze vrijwilligers/medewerkers. Inschrijvingslink.

Bevoorrading: Marathon and More Belgium biedt steeds een uitgebreide bevoorrading aan met water, cola, isotone drank (Wcup), peperkoek, banaan, appelsien, Tuc, nootjes, snoepjes, ... Voor de WUK M&M Backyard Ultra wordt dit aangevuld met koffie, thee, OXO (bouillon), pannenkoeken, rijsttaart, ....
Vanaf 23h30 is er doorlopend voor de deelnemers en begeleiders van de ultra pasta Bolognaise met en zonder vlees en een rijstmaaltijd met Thaïse curry met kip of veggie beschikbaar.
's Morgens is er  brood met confituur of choco. Na de finish bieden we de deelnemers nog recupdrank aan van Wcup.

Milieu: De bevoorrading is bekervrij. Gelieve dus uw eigen beker mee te nemen. Laat op geen enkel moment lege verpakkingen achter op het parcours.

Dieren in het bos: Op vraag van de beheerders van het natuurgebied verwittigen we jullie voor de herten en reeën. Deze zijn niet volledig wild, maar hebben een gewenning aan mens, wagens en lichten. Het zou kunnen dat er 's nachts plots een hert of ree op het pad staat, dat niet onmiddellijk wegrent als jullie aankomen. Dit is vooral van toepassing op het nachtparcours.

Stopcontacten: In onze binnenruimte naast de bevoorrading zullen we voldoende stopcontacten voorzien zodat jullie lichtjes, uurwerken, GSM/smartphone, ... kunnen opladen.

Start: Vrijdag 17 mei omstreeks 19h55 weerklinkt voor het eerst "Just can't get enough" van Depeche Mode. 3, 2 en 1 minuut voor 20h laten we een fluitsignaal horen om dan stipt om 20h00 van start te gaan met onze eerste "yard". Deze procedure wordt elk uur herhaald. Op het uur, voor de start van de volgende ronde, staan de deelnemers klaar in het startvak dat via nadars zal afgebakend zijn.

Uitpijling: De uitpijling gebeurt met onze standaard M&M pijlen. Ze worden voorzien van een extra reflecterende driehoek voor 's nachts.


Parcours: Het parcours is voor 65% onverhard en te vinden via deze links:Opgelet: de passage langs de Galatosbossen na ongeveer 1,5 km is gelegen in een privaat domein en is enkel tijdens het evenement toegankelijk.

Verplichte uitrusting NACHT: de gemeentes Ruiselede en Wingene hebben uitdrukkelijk gevraagd dat de deelnemers die 's nachts lopen steeds voorzien zijn van een licht (koplamp/borstlamp/...) én zeker fluoriscerende attributen (bvb fluohesje, fluo armband, ...). Deze richtlijn is zeker en vast ook voor jullie eigen veiligheid op te volgen.

Wegcode: we vragen met aandrang dat iedereen zich aan de wegcode houdt. Wanneer de deelnemers op de openbare weg lopen, vragen we dat er, waar mogelijk, aan de LINKERkant gelopen wordt. 

Verzekering: Er is geen verzekering inbegrepen. Deelname is volledig op eigen risico.

Waarborg en naturaprijs: Na afloop kan je je borstnummer indienen en krijg je 5 euro waarborg terug. Voor iedereen is er een naturaprijs voorzien. We werken hiervoo samen met onze eventsponsor WUK. Voor de Backyard Mini is er 1 flesje voorzien, voor de Backyard Ultra is dit een pakketje van 3 biertjes.

Podium : Na aankomst van de winnaar volgt het podium voor de winnaar en de assist. 

Cafeteria: de cafetaria (aan zeer democratische prijzen) is doorlopend open voor bezoekers.