Terugblik 3e WUK M&M Backyard Ultra & Backyard mini

 

 

Onze 3e editie van de WUK Backyard Ultra en 2e editie van de Backyard mini werden een voltreffer. Met 70 deelnemers (ultra en mini samen) stonden ze aan de start op vrijdag 19 mei om 19h. Voor de eerste keer klonk 3 minuten 40 seconden voor het startsignaal Depeche Mode uit onze boxen met "Just can't get enough" en het zou niet de laatste keer zijn.


De eerste 2 uren liepen ze het dagparcours door het mooie bos van Bulskampveld. Om 21u startte dan het nachtparcours met een stukje bos op het domein van Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus en daarna de openbare weg op om uiteindelijk terug op het domein aan te komen. Na 3 uren zat de Backyard erop voor de deelnemers van de mini. Vanaf 22u begon de duisternis echt te vallen en waren de noodzakelijke fluohesjes en lamp geen overbodige luxe. Gedurende de nacht zorgde het houtvuur voor warmte en sfeer. Vanaf 7u 's morgens konden de lopers dan weer het dagparcours volgen.  


Na de eerste nacht bleven er nog 26 deelnemers over. Met mondjesmaat vielen er deelnemers af. Het was fijn te horen dat de afvallers enorm genoten hadden maar vooral dat ze heel tevreden waren met wat ze bereikt hadden.
Elk uur een rondje (yard) van 6,706 km lopen is vooral mentaal heel zwaar. Het komt er vaak op neer om het hoofd in de juiste mindset te houden en zeker goed te eten en te drinken. Dit jaar was er, naast onze normale uitgebreide bevoorrading, terug pasta te krijgen. Nieuw dit jaar waren de hartige pannenkoeken. Zowel de pasta als de pannenkoeken werden enorm gesmaakt!

Blijven gaan is de boodschap, zolang je kunt. Zo kom je dan op het verbreken van je PR of het behalen van het vooropgestelde doel. Zonder doel meedoen en zien waar je geraakt, is waarschijnlijk wel de beste optie, dan kan je jezelf verrassen. 

Iemand die stopt op een Backyard, krijgt een DNF achter zijn/haar naam, wat "Did Not Finish" betekent. Na 19 uur, goed voor iets meer dan 127 kilometer, hadden we de meeste uitval van 6 deelnemers. Daarna bleven nog 5 deelnemers over, dan 4 en dan, na 21 rondes bleven er nog 3 deelnemers over: Gino, Mark en Tony. Het zag ernaar uit dat deze nog een eindje konden doorgaan.. 😁😁😁.. en dat deden ze ook.


Uiteindelijk viel Mark als eerste van de 3 af na 26 yards, goed voor 174 kilometer! En Tony en Gino gingen de nacht in ... hoe lang zouden ze het nog volhouden?


Het werd 22u, 23u .. middernacht ... en Tony en Gino bleven hun yards malen. We hoorden dat er sprake was van blaren bij Tony en dat Gino een dipje had op een gegeven moment... Maar beide bleven gaan voor wat ze waard waren. Uiteindelijk kwam voor Tony een DNF op z'n naam te staan na 32 yards, 214,6 kilometer!  Het was mooi om te zien hoe Tony en Gino elkaar feliciteerden en Gino uiteindelijk nog op z'n laatste rondje vertrok.


Gino's laatste yard werd z'n snelste van allemaal. Omstreeks 3u51 kwam hij over de finishlijn en zo kregen we voor de eerste keer (waarschijnlijk uit de geschiedenis ook over alle Backyard Ultra's heen) een (ultra-)wandelaar als winnaar van onze WUK Backyard Ultra na 33 yards, goed voor 221,3 kilometer!


Nogmaals een dikke proficiat aan assist Tony Misman en aan onze verrassende winnaar Gino Van Belleghem!  Heel tevreden konden de laatst overgebleven supporters, deelnemers en het bestuur na de nodige opkuis naar huis vertrekken .. Jus't can't get enough... Hear you next year!!!Resultaten 3° M&M WUK BYU


!!! BEDANKT AAN AL ONZE VRIJWILLIGERS !!!