Praktische info 3e WUK M&M Backyard Ultra & 2e WUK M&M Backyard mini

 
PRAKTISCHE INFO
3e Backyard Ultra / 2e Backyard mini

Adres eventlocatie: Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus (SPORTHAL), Reigerlostraat 10, 8730 Beernem - Het domein van het PCSA is vrij groot, daarom onderstaand kaartje met toelichting:


Start- & Finishzone:  Locatie op het kaartje

Parking
Locatie 2: Langs de Reigerlostraat naast de grasberm is parkeerplaats (naast het fietspad)
Locatie 3: Parking op het domein op een 50-tal meter van start- en finishzone

Kampeerzone Ultra: Het hekken achter de start- en finishzone zal open gezet worden. Rondom het basketplein worden de gehuurde tentjes door de organisatie opgezet of kan je je zelf meegebrachte tent/tentje opzetten. Volgens onze timing zullen we op het domein in de eventzone aanwezig zijn vanaf 16h. Dit biedt de deelnemers en begeleiders voldoende tijd om zich te installeren of zelfs om nog even te rusten voor de start. Het plaatsen van jullie eigen tent kan eveneens vanaf omstreeks 16h.
Bevoorradingszone: Er is een overdekte bevoorradingszone net naast het startvak.


Tijdsregistratie (en DJ): Naast de bevoorradingszone is aan de linkerkant nog een overdekte zone waar de tijdsregistratie en DJ komen. Alle rondetijden zullen beschikbaar zijn via de tijdsregistratie.


Overdekte zone: Voor zij die geen tent huren of mee hebben, is er ook een overdekte ruimte naast de  sporthal.  Afhankelijk van het weer, kan er ook binnen 'gerust' worden. Dit is tevens de toegang richting toiletten en douches.


Sanitair: De sporthal beschikt over toiletten, kleedkamers en douches die de deelnemers kunnen gebruiken tijdens de hele duur van het evenement. 

Aanmelden: Het secretariaat zal openen omstreeks 17h30. 

Deelnemerslijst: zie deze link.

Daginschrijvingen: We kunnen daginschrijvingen toelaten. Toch raden we aan dit vooraf online te doen. Dit zorgt voor minder stress zowel voor u als deelnemer als voor onze vrijwilligers/medewerkers.

Bevoorrading: Marathon and More Belgium biedt steeds een uitgebreide bevoorrading aan met water, cola, isotone drank (Wcup), peperkoek, banaan, appelsien, tuc, nootjes, snoepjes, ... Voor de WUK M&M Backyard Ultra wordt dit aangevuld met koffie, thee en OXO (bouillon). Vanaf 22h is er ook pasta bolognaise en een pasta veggie beschikbaar (niet voor de deelnemers van de mini). 's Morgens is er  brood met confituur of choco. We voorzien dit jaar eveneens hartige pannenkoeken  voor de deelnemers aan de ultra. Na de finish bieden we de deelnemers nog recupdrank aan van Wcup.

Milieu: De bevoorrading is bekervrij. Gelieve zelf uw eigen beker mee te nemen. Laat op geen enkel moment lege verpakkingen achter op het parcours.

Dieren in het bos: Op vraag van de beheerders van het natuurgebied verwittigen we jullie voor de herten en reeën. Deze zijn niet volledig wild, maar hebben een gewenning aan mens, wagens en lichten. Het zou kunnen dat er 's nachts plots een hert of ree op het pad staat, dat niet onmiddellijk wegrent als jullie aankomen. Dit is vooral van toepassing op het nachtparcours.

Stopcontacten: Bij de bevoorrading zullen we enkele stopcontacten voorzien zodat jullie lichtjes, uurwerken, GSM/smartphone, ... kunnen opladen.

Start: Vrijdag 19 mei omstreeks 18h55 weerklinkt voor het eerst "I just can't get enough" van Depeche Mode. 3, 2 en 1 minuut voor 19h laten we een fluitsignaal horen om dan stipt om 19h00 van start te gaan. Deze procedure wordt elk uur herhaald. Op het uur, voor de start van de volgende ronde, staan de deelnemers klaar in het startvak bij de bevoorrading/tijdsregistratie/DJ. 

Uitpijling: De uitpijling gebeurt met onze standaard M&M pijlen. Ze worden voorzien van een extra reflecterende driehoek voor 's nachts.Parcours: Er wordt op 2 verschillende parcours gelopen aangezien we bij deze editie 's nachts niet in het bos mogen lopen (broedseizoen). Bij de start op vrijdag 19 mei om 19h wordt de eerste twee uren het dagparcours gelopen. GPX Dag

dagparcours

Vanaf 21h tot 7h de volgende dag, wordt het nachtparcours gelopen: GPX nacht. Vanaf 7h tot 21h wordt dan terug op het dagparcours gelopen.

nachtparcours

Verplichte uitrusting NACHT: de gemeente Beernem heeft uitdrukkelijk gevraagd dat de deelnemers die het nachtparcours lopen steeds voorzien zijn van een licht (koplamp/borstlamp/...) én zeker fluoriscerende attributen (bvb fluohesje, fluo armband, ...). Deze richtlijn is zeker en vast ook voor jullie eigen veiligheid te volgen.

Wegcode: we vragen met aandrang dat iedereen zich aan de wegcode houdt. Wanneer de deelnemers op de openbare weg lopen, vragen we dat er steeds aan de LINKERkant gelopen wordt. 
  • Op het dagparcours wordt 2 keer de Heirweg overgestoken. Wees bij dit oversteekmoment steeds voorzichtig. 
  • Op het nachtparcours wordt een groot stuk op de openbare weg gelopen (Blommeke, Wellingstraat en Heirweg). Op deze wegen houden jullie je dus aan de linkerkant.
Verzekering: Er is geen verzekering inbegrepen. Deelname is volledig op eigen risico.

Waarborg en naturaprijs: Na afloop kan je je borstnummer indienen en krijg je 5 euro waarborg terug. Voor iedereen is er een naturaprijs voorzien van sponsor WUK. Voor de Backyard Mini is er 1 flesje voorzien, voor de Backyard Ultra is dit een pakketje van 3 biertjes.

Podium : Na aankomst van de winnaar wordt het podium opgesteld voor de winnaar en de assist. 

Cafeteria: de cafetaria is doorlopend open voor bezoekers