Nieuwe weg en nieuwe kalender

Ooit is het allemaal begonnen met de 6 uur van Aalter, maar al vlug evolueerde Marathon and More Belgium vzw naar de trekkende kracht achter het ultralopen in België. Met de opkomst van de lange trails en het Backyard lopen kwamen er nog een aantal organisatoren die het ultralopen op de agenda plaatsten. Voor de meer prestatiegerichte lopen (6h, 12h, 24h, 50 en 100km) blijven we echter zo goed als de enige die aan de kar trekken. We trokken zelfs naar Brussel naar de hoogste regionen van de VAL om een toekomstplan uit te tekenen. We moeten echter constateren dat ondanks alle inspanningen het ultralopen nog steeds in de allerlaagste schuif ligt. Dat is dan ook de reden dat we besloten hebben om met Marathon and More Belgium vzw een aangepaste koers te varen.

Alles ontstond bij de 6 uur en deze blijven we actief promoten. Na 2 edities hebben we ons hart verloren aan het concept van de BYU en ook deze blijft op onze agenda staan. Het traillopen is geliefd en met 2 mooie bosgebieden in de buurt konden we 2 populaire trails organiseren. We gaan dit blijven doen maar beide trails komen voortaan om de 2 jaar terug op de kalender. Zo bieden we elke winter afwisselend één van beide trails aan. In de winter '22-'23 is dat de Sinterklaastrail. Dit betekent dat de M&M 2-daagse (12h & 24h), de Pinksterlopen (50 & 100km) en de Etappeloop (toch zeker de 11-daagse) geschrapt worden van onze kalender.

Naast dit aanbod zullen enkel nog heel kleinschalige éénmalige marathon- en ultralopen aangeboden worden, waar we zelf ook graag aan deelnemen. En dat gaan we dan doen ook. Afhankelijk van de organisatie en de praktische mogelijkheden zullen er nog enkele plaatsen aangeboden worden zodat jullie loopvrienden mee kunnen genieten. Hiervoor gaan we heel binnenkort eens brainstormen en onze agenda's samenleggen. Dit wordt dus zeker nog vervolgd.

Voorlopig ziet onze agenda er als volgt uit:
  • 22 & 23/10/2022 Gentse Kastelenroute
  • 03/12/2022 Cécémel Sinterklaastrail
  • 11/12/2022 Warandeparkroute (ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag)
  • 19/05/2023 WUK M&M BYU
  • 16/7/2023 Ford De Wispelaere 6 uur van Aalter
  • 20/01/2024 Running Center Bostrails Aalter
Meer info en inschrijven via onze kalender.