Verslag 11° 6 uur van Aalter

2° plaats Steven Eyckmans

Bij de dames startte Mieke Dupont het snelst en zij zou uiteindelijk 2° worden. Karen Van Herck nam al vrij snel de leiding over. Ze liep op haar debuut op de 6 uur meteen een mooie 73km454m bij elkaar. Ze werd hiermee 3° overall. Mieke Destoop vorig jaar nog winnares moest tevreden zijn met een 3° plaats.

Bij de heren was het Steven Eyckmans die de snelste start nam. Matthew Bouckhuyt die eerder dit jaar Belgisch kampioen op de 100km werd, nam over om de leidersplaats niet meer af te staan. Steven liep in de warme omstandigheden op het einde van de wedstrijd enkele rondes in bloot bovenlijf. Ondanks dat hij zijn borstnummer bij hem had werd deze toch 2x niet geregistreerd. Daardoor werd tijdens de podiumceremonie het podium nog vervolledigd met op de 2° plaats Robert-Jan Arke en 3° plaats Kris Dehem.

Steven Eyckmans gaf ons toegang tot zijn polar gegevens welke duidelijk aantoonden dat de 2 geregistreerde rondes van om en bij de 20 minuten eigenlijk 4 rondes van ongeveer 10 minuten hoorden te zijn. Achteraf werden deze 2 rondes toegekend en werd ook de bijhorende beloning aan Steven bezorgd. We willen Steven via deze weg nog proficiat wensen voor zijn mooie prestatie in warme omstandigheden. Hij liep een totaal van 74km885m