Wat als je heel veel rondjes loopt op de WUK M&M Backyard Ultra van 15 april 2022?


At-Large list

Wat als je heel veel rondjes loopt op de WUK M&M Backyard Ultra van 15 april 2022? ... Dan begint natuurlijk het psychologische spelletje voor de overwinning. Maar er is meer dan dat!

In oktober 2022 is er de 2° editie van het landen WK waar België trouwens zijn wereldtitel verdedigt. Hoe wordt het Belgische team gevormd? De winnaars van de 5 Belgische Silver ticket wedstrijden komen in de Belgische ploeg, op voorwaarde dat ze Belg zijn en minimaal 30 ronden halen. 2 van deze wedstrijden zijn reeds gelopen. Eén leverde geen Belgische deelnemer aan de nationale ploeg en Ivo Steyaert wist op onze eigen Backyard zijn plaats voor de nationale ploeg wel te verzekeren. Er kunnen nog 3 silver tickets bijkomen via andere Belgische wedstrijden. Dan blijven er nog 11 plaatsen over en zijn er nog 3 reserves. Deze plaatsen worden opgevuld met de "At-Large list". Dit zijn alle Belgische beste prestaties vanaf 16 augustus 2020 tot en met 15 augustus 2022. Momenteel heb je 34 rondes nodig om in het lijstje te komen. Maar een rondje meer is altijd beter, en zekerder.

Met het deelnemersveld dat zich reeds aanmeldde voor onze 2e WUK M&M Backyard Ultra, bereiden wij ons alvast voor op een nieuw parcoursrecord. Momenteel staat dit record op 31 rondes. We zijn ervan overtuigd dat het parcoursrecord dit jaar een pak scherper zal gesteld worden.