Praktische info 2e WUK M&M Backyard Ultra & Mini

 


PRAKTISCHE INFO
2e Backyard Ultra / 1e Backyard mini

Adres eventlocatie: Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus (SPORTHAL), Reigerlostraat 10, 8730 Beernem - Het domein van het PCSA is vrij groot, daarom onderstaand kaartje met toelichting:


Start- & Finishzone:  Locatie op het kaartje

Parking
Locatie 2: Langs de Reigerlostraat langs de grasberm is parkeerplaats (naast een fietspad)
Locatie 3: Parking op het domein op een 50-tal meter van start- en finishzone

Kampeerzone Ultra: Het hekken achter de start- en finishzone zal open gezet worden. Rondom het basketplein worden de gehuurde tentjes door de organisatie opgezet of kan je je zelf meegebrachte tent/tentje opzetten. Volgens onze timing zullen we op het domein in de eventzone aanwezig zijn vanaf 16h. Dit biedt de deelnemers en begeleiders voldoende tijd om zich te installeren of zelfs om nog even te rusten voor de start.Bevoorradingszone: De wagen op onderstaande foto zal er niet staan zodat we deze overdekte ruimte kunnen gebruiken als bevoorradingszone. Wij voorzien ook een overdekte plaats voor de lopers om te staan/zitten.

Tijdsregistratie (en DJ): Naast de bevoorradingszone is aan de linkerkant nog een overdekte zone waar de tijdsregistratie en DJ komen. Alle rondetijden zullen beschikbaar zijn via de tijdsregistratie.


Overdekte zone: Voor zij die geen tent huren of mee hebben, is er ook een overdekte ruimte naast de  sporthal.  Afhankelijk van het weer, kan er ook binnen 'gerust' worden.


Sanitair: De sporthal beschikt over toiletten, kleedkamers en douches die de deelnemers kunnen gebruiken tijdens de hele duur van het evenement. De huidige coronamaatregelen zeggen dat het gebruik van de kleedkamer en douche moet beperkt worden tot 15 minuten. 

Aanmelden: Het secretariaat zal openen om 17h30. Nummers kunnen afgehaald worden zonder Covid Safe Ticket. Het plaatsen van jullie eigen tent kan vanaf omstreeks 16h.

Deelnemerslijst: zie deze link.

Daginschrijvingen: We kunnen daginschrijvingen toelaten. Toch raden we aan dit vooraf online te doen. Dit zorgt voor minder stress zowel voor u als deelnemer als voor onze vrijwilligers/medewerkers.

Bevoorrading: Marathon and More Belgium biedt steeds een uitgebreide bevoorrading aan met water, cola, isotone drank (Wcup), peperkoek, banaan, appelsien, tuc, nootjes, snoepjes, ... Voor de WUK M&M Backyard Ultra wordt dit aangevuld met koffie, thee, OXO (bouillion) en soep. Vanaf 22h is er ook pasta bolognaise en een pasta veggie beschikbaar (niet voor de deelnemers van de mini).'s Morgens voorzien we brood met confituur en choco. Op zaterdag van 18h tot 19h30 zijn er ook spitburgerbroodjes te verkrijgen via een traiteur die langs komt (ook voor ons vrijwilligers- en sponsorfeest). 
Na de finish bieden we de deelnemers nog recupdrank aan van Wcup.

Milieu: De bevoorrading is bekervrij. Gelieve zelf uw eigen beker mee te nemen. Laat op geen enkel moment lege verpakkingen achter op het parcours.

Dieren in het bos: Op vraag van de beheerders van het natuurgebied verwittigen we jullie voor de herten en reeën. Deze zijn niet volledig wild, maar hebben een gewenning aan mens, wagens en lichten. Het zou kunnen dat er 's nachts plots een hert of ree op het pad staat, dat niet onmiddellijk weg rent als jullie aankomen. Dit is vooral van toepassing op het nachtparcours.

Stopcontacten: Bij de bevoorrading zullen we enkele stopcontacten voorzien zodat jullie lichtjes, uurwerken, GSM/smartphone, ... kunnen opgeladen worden.

Start: Vrijdag 15 april omstreeks 18h55 weerklinkt voor het eerst "I just can't get enough" van Depeche Mode. 3, 2 en 1 minuut voor 19h laten we een fluitsignaal horen om dan stipt om 19h00 van start te gaan. Deze procedure wordt elk uur herhaald. Op het uur, voor de start van de volgende ronde, staan de deelnemers klaar in het startvak bij de bevoorrading/tijdsregistratie/DJ. 

Uitpijling: De uitpijling gebeurt met onze standaard M&M pijlen. Ze worden voorzien van een extra reflecterende driehoek voor 's nachts.Parcours: Er wordt op 2 verschillende parcours gelopen aangezien we bij deze editie 's nachts niet in het bos mogen lopen (broedseizoen). Het dagparcours is hetzelfde parcours als bij onze eerste editie: GPX dag. Bij de start op vrijdag 15/04 om 19h wordt het eerste uur het dagparcours gelopen. 

dagparcours

Vanaf 20h tot 8h de volgende dag, wordt het nachtparcours gelopen: GPX nacht. Vanaf 8h tot 20h wordt dan terug op het dagparcours gelopen.

nachtparcours

Verplichte uitrusting NACHT: de gemeente Beernem heeft uitdrukkelijk gevraagd dat de deelnemers die het nachtparcours lopen steeds voorzien zijn van een licht (koplamp/borstlamp/...) én zeker fluoriscerende attributen (bvb fluo hesje, fluo armband, ...). Deze richtlijn is zeker en vast ook voor jullie eigen veiligheid te volgen.

Wegcode: we vragen met aandrang dat iedereen zich aan de wegcode houdt. Wanneer de deelnemers op de openbare weg lopen, vragen we dat er steeds aan de LINKERkant gelopen wordt. 
  • Op het dagparcours wordt 2 keer de Heirweg overgestoken. Wees bij dit oversteekmoment steeds voorzichtig. 
  • Op het nachtparcours wordt een groot stuk op de openbare weg gelopen (Blommeke, Wellingstraat en Heirweg). Op deze wegen houden jullie je dus aan de linkerkant.
Verzekering: Er is geen verzekering inbegrepen. Deelname is volledig op eigen risico.

Waarborg en naturaprijs: Na afloop kan je je borstnummer indienen en krijg je 5 euro waarborg terug. Voor iedereen is er een naturaprijs voorzien van sponsor WUK. Voor de Backyard Mini is er 1 flesje voorzien, voor de Backyard Ultra is dit een pakketje van 3 biertjes.

Podium : Na aankomst van de winnaar wordt het podium opgesteld voor de winnaar en de assist. 

Cafeteria: de cafetaria is doorlopend open voor bezoekers