Effect coronabarometer op de Piseach! M&M 2-daagse

Sedert 28 januari is de coronabarometer van kracht. Wat betekent dit voor de M&M 2-daagse?

Goed nieuws voor de lopers want tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Om deel te nemen aan de M&M 2-daagse heb je als sporter geen CST meer nodig!

Zodra je de infrastructuur betreedt (gangen, kleedkamers, toiletten, slaapzaal, ...) is een mondmasker verplicht in binnenruimtes, uitgezonderd als dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is. Dus niet voor de sporter zelf als die enkel een toiletpauze neemt.

Er is opnieuw publiek toegelaten. Buiten kan dit tot 99 toeschouwers zonder een CST. Vanaf 100 toeschouwers is een CST verplicht. Voor de M&M 2-daagse tellen enkel de toeschouwers vanaf 16 jaar op de speelplaats waar bevoorrading, drankenverkoop en secretariaat is. Toeschouwers en voorbijgangers langs het parcours worden niet meegeteld. Daarom vragen we naar de podiumceremonie slechts één persoon/supporter van 16 jaar of ouder per loper mee te brengen. 

In de cafetaria geldt het horecaprotocol. Maximaal 6 personen per tafel en alleen zittend consumeren. Zodra je recht staat is een mondmasker verplicht. Daarom zullen wij op de speelplaats buiten dranken verkopen (wegwerpbekers warme dranken, flesjes water, blikjes frisdrank, flesjes wijn en WUK-bier). We bieden ook glazen in bruikleen aan voor het bier.

Gebruik van de kleedkamers moet zo veel mogelijk beperkt worden. Er wordt gevraagd dat sporters in sportoutfit naar de activiteit komen. Kleedkamers mogen niet langer dan 15 minuten gebruikt worden. Mondmasker is verplicht in de kleedkamer behalve tijdens het douchen zelf. Bij de aanvang van de M&M 2-daagse zullen de kleedkamers nog gesloten zijn. Ze worden geopend vanaf de eerste finish van de marathon. Er is mogelijkheid tot douchen. We vragen om het gebruik van de kleedkamer te beperken tot maximaal 15 minuten en mondmasker te gebruiken volgens de regelgeving.

De beperking om op bevoorradingen enkel individueel verpakt eten en drinken aan te bieden was reeds langer niet meer van toepassing.