Praktische info - Running Center Bostrails Aalter 2022

Adres: Lindestraat 19, 9880 Aalter (zie groen balonnetje op de kaart linksonder)

Parking: Zaterdag 15 januari is het een drukke vaccinatiedag. De Sportlaan is op 15/01 een autoluwe straat. Dit betekent dat op het kruispunt Lindestraat en Kruisboogstraat/Sportlaan een seingever zal staan van onze organisatie. Deelnemers aan de trail zullen de Sportlaan niet in mogen - zie verboden parkeren symbool op de kaart.
Parking Aard en Parking Cornelius zijn blauwe zone. Dit betekent dat je verplicht bent uw parkeerkaart achter de voorruit te leggen en dat het parkeren beperkt is tot maximaal 3 uur. Opgelet, een gedeelte van parking Aard wordt ook gebruikt voor de boeremarkt en is op zaterdagnamiddag niet beschikbaar - zie 2 onderste parkeersymbolen op de kaart.
Parking Gemeentehuis heeft geen beperkingen. Loopt u de Bossen van Vlaanderen Trail (47km) dan is deze parking aangeraden. Ook voor zij die het wat rustiger aan doen op de Radio Trail is dit de aanbevolen parking - zie bovenste parkeersymbool aan de rand van de kaart.

Aanmelden: Zij die starten in de eerste wave (9h00) kunnen zich aanmelden vanaf 8h40. Start u in één van de volgende waves, dan kunt u zich aanmelden nadat de vorige wave gestart is.

Circulatieplan: (Zie onderstaande kaart) De toegang (1) tot de evenementenlocatie en de finishzone (4) gebeurt enkel en alleen via het hek op adres Lindestraat 19. De buitenruimte voor de cafetaria is voldoende groot om de scanning (5) te doen bij het ophalen van de borstnummers en om de eindbevoorrading (5) te voorzien na de finish. Na scanning of eindbevoorrading kunt u via de achteringang de cafetaria betreden om uw borstnummer af te halen (2) of terug in te ruilen (6).
Na het afhalen of inruilen van uw borstnummer verlaat u direct de cafetaria. Briefing en start worden buiten voorzien. Na de start volgt u het parcours (3) evenals na het inruilen van uw borstnummer (7). Vanaf de Lindestraat kunt u via de openbare weg terug naar uw auto of naar huis.

Sanitair: Er is enkel sanitair bij de achteringang van de cafetaria. Denk hieraan en hou rekening met het circulatieplan!!! Het sanitair bij de 2° bevoorradingspost is nog buiten gebruik.

Parcours: Het parcours zal volledig uitgepijld zijn. Voor wie graag de gpx downloadt voor het sportuurwerk of smartphone, verwijzen we naar de mail die naar de deelnemers verstuurd wordt in de week juist voor de trail.

Bevoorrading: Bekervrije bevoorrading! De Radio Trail (24km) heeft één bevoorrading na 15km. De Bossen van Vlaanderen Trail (47km) heeft 3 bevoorradingen na 15km, 28km en 38km. Alle afstanden hebben bevoorrading na de aankomst. Telkens zijn verschillende soorten dranken en sportsnacks voorzien. De isotone en recup drank is van Wcup, ... houd jullie eigen drinkcup klaar.

Tijdsopname: Draag uw nummer zichtbaar op de borst, deze bevat een chip voor de tijdsregistratie. Door deze zichtbaar te dragen kan de operator van de tijdsregistratie de nodige controles uitvoeren.

Naturaprijs & Waarborg: Na het finishen kunt u uw borstnummer inwisselen voor uw naturaprijs (Vegetarisch gerecht van traiteurzaak Eetalage van restaurant 't Vijfde seizoen dat zowel koud als warm kan gegeten worden) . U krijgt dan ook uw €5 waarborg terug.

Kleedkamers & Douches: Omwille van het vaccinatiecentrum kunnen geen kleedkamers en douches aangeboden worden. Er is tevens geen bewaring van uw sporttas omwille van de huidige maatregelen.

Cafetaria: Door de huidige regelgeving kunnen we geen cafetaria aanbieden. We kunnen jullie wel Café Rialto aanraden. Deze is gelegen tussen de evenementlocatie en de parkings. Adres is Brouwerijstraat 35. Rialto is op zaterdag open van 10h tot 19h.

Verzekering: Verzekering lichamelijke letsels van de deelnemers is niet inbegrepen (dit is geen VAL-wedstrijd)

Coronamaatregelen: 

  • Gezien we een evenement zijn met minstens 100 deelnemers is een covid safe ticket nodig. Dit wordt gescand bij de toegang tot de cafetaria bij het ophalen van het borstnummer.
  • Omwille van de opgelegde "crowd control" zal u enkel toegang krijgen tot de cafetaria na de start van de vorige wave (en na uw finish). Respecteer het tijdsschema.
  • Volg strikt het circulatieplan - zie hierboven
  • Bij ophalen en terugbrengen van uw borstnummer, maar ook bij elke bevoorrading zal ontsmettingsgel beschikbaar zijn
  • Draag op de start/finishlocatie ten alle tijde uw mondmasker