Parcours Sinterklaastrail 2021


We hadden al de toelating van enkele privé-eigenaars en 2 afdelingen van Natuurpunt. Jammer genoeg zijn er ook paden waar we toch niet door mogen. Na een laatste bijsturing (net voor de Try-out) kregen we alsnog de toestemming van Natuur en Bos. Omdat er ook privé stukken in het parcours zitten, wordt de GPX enkel meegestuurd in de mail met praktische info naar de op voorhand ingeschreven deelnemers. Dit zal gebeuren in de week voor onze trail van 4 december 2021.

's Morgens loopt de 23km de zuidelijke lus (start om 9u30). De 45km start eveneens met de zuidelijke lus (start om 10u30). Na passage aan de start (en 2e bevoorrading) loopt de 45 km dan ook de noordelijke lus. De eerste 4km zijn identiek, daarna volgt de splitsing naar de 2° lus. De 22km in de namiddag (start om 14u) volgt de noorderlijke lus. Het parcours van de 10 km (start om 15u) volgt de eerste 7,5km van die noordelijke lus en maakt dan een kleine doorsteek naar de laatste 2km.

De 3° bevoorrading van de marathon en de bevoorrading van de 22km werden verplaatst. Op die manier passeren de marathonlopers na 35 km de bevoorrading en de 22km lopers na 12 km.

De try-out leerde ons dat de noorderlijke lus van 22km de zwaarste is qua ondergrond. Voor de marathonlopers betekent dit goed doseren. Voor zij die twijfelen tussen 22 en 23km: de namiddaglus is iets meer trail door minder verharde stukken (en dus ook zwaarder). Maar laat het duidelijk zijn dat de voormiddaglus ook ten zeerste werd geapprecieerd.