Silver ticket wedstrijd !!!


In het backyard wereldje wordt de Big Dog Backyard ultra als wereldkampioenschap aanzien. Door Corona was er in 2020 een alternatief landenkampioenschap dat een zodanig succes kende dat de kalender en het systeem van golden tickets hervormd werden. De volledig uitleg op de Backyard ultra pagina.

Voortaan is er rond 15 oktober om de 2 jaar in de oneven jaren het wereldkampioenschap voor individuele lopers. Eveneens om de 2 jaar rond 15 oktober, maar dan in de even jaren is er het wereldkampioenschap voor landenteams. De periode om u te plaatsen voor een landenteam is vastgelegd van 16/08/2020 tem 15/08/2022. Voor België zijn hiervoor 5 "Silverticket" wedstrijden aangeduid. Is de winnaar van zo'n wedstrijd een Belg die minimaal 30 ronden loopt dan plaatst hij zich voor het landenteam. De wedstrijden die gelopen worden als wereldkampioenschap voor landenteams zijn meteen ook de wedstrijden die de deelnemers aanduiden voor het individuele wereldkampioenschap van het volgende jaar. Dit is ter vervanging van de golden ticket wedstijden van vroeger. Het volledige schema voor België staat online.

De 1° WUK M&M Backyard ultra is meteen goed voor een "silver ticket". Wie probeert dit ticket in de wacht te slepen?

Opm.: Voor België is er een kleine uitzondering. Gezien wij het vorige landen-WK wonnen zullen de 15 teamleden van vorig WK eerst gevraagd worden en aangevuld worden met de Silver ticket winnaars.