Reacties België Diagonaal

Voor Marathon and More Belgium was België Diagonaal onze allereerste georganiseerde etappeloop. Het was een beetje nagelbijten en afwachten... 11 dagen na elkaar een ultra lopen (meer dan een Marathon), is geen klein bier, zeker niet als het geen rondjes, maar in lijn is. Zowel voor de lopers als voor de organisatoren stond er een hele uitdaging voor de deur. Het deelnemersaantal bleef beperkt en werd af en toe aangevuld met enkele etappelopers.

Het werd sleuren met tenten, bagage, eten, keukengerei en nog heel wat praktisch materiaal. Maar elke dag opnieuw was de ploeg tijdig op de bevoorrading en bij de finish om de lopers te verwennen. Lopers die van het parcours afweken werden via positiebepaling van de gps en met een telefoontje terug op het pad geleid. De tentjes stonden klaar om in te duiken. De avondlijke verzorging van de pedicure en onze kiné maakten het plaatje af.

De sfeer zat goed. Het was een leuke samenhangende groep. Zelfs de soms hevige regen kon ons niet tegen houden, hoewel wakker worden in een zompig Bertrix moeilijk als een hoogtepunt kan bestempeld worden. De opgelopen blessures en opgaves werden niet alleen een teleurstelling voor de betrokken lopers, maar ook voor de ganse groep. Uiteindelijk konden 3 straffe atleten het volledige traject van Arlon tot in Brugge afleggen. Met nog een mooie afsluitende avond waar iedereen zijn aandenken mocht ontvangen werd het avontuur afgerond.

Het smaakt naar meer. Een goeie brainstorming kan misschien de obstakels (die er toch nog wel zijn) wegwerken. Zo komt er in 2022 misschien wel een 2° editie. Maar als die er komt, wordt het zeker een volledig ander parcours.