Loop mee van Arlon naar Ethe - België Diagonaal - Etappe 1

Het is mogelijk om ook losse etappes mee te lopen gedurende België Diagonaal. We zetten de etappe van zaterdag 3 juli in de kijker.

Daglopers kunnen 's morgens opgepikt worden aan het station van Arlon. Om 9h is er de groepsstart aan de bron van de Semois.

Dit stuk van de GR 129 route is 55,8km lang en telt 896,46 hoogtemeters. We verlaten Arlon via ietsje meer dan 4 kilometers verharde route tot aan de Renterkappel. Vanaf dan "duiken" we het groen in. We krijgen een rivieroversteek (de Bech) voor de voeten geschoven en belanden zo eventjes in Luxemburg. Daarna komen we terug in België langs de abdij van Clairefontaine. We lopen niet alleen in het groen maar ook door enkele piepkleine dorpjes. In het park de Mathelin in Messancy hebben we een halve marathon achter de rug. Daar krijg je bevoorrading en kan je uw rugzak of drinkbussen aanvullen. Enkele kilometers verder is er geen paaltje in de buurt om een bordje aan te hangen en staan de rood-witte streepjes van de GR129 route gewoon op de weg geschilderd, dwars door een maïsveld heen. Terwijl onze eerste kennismaking met de provincie Luxemburg al heel goed meeviel, is het tweede deel nog groener en lopen we nog meer in de weidse bossen. We passeren de mooie Chapelle Notre Dame du Bonlieu waar in de klokkentoren nog een welluidende bel hangt. De bengelende koord nodigt iedereen uit om de bel eens te laten luiden. Op die manier kondig je uw komst aan voor de vrijwilligers bij de finish, want je bent nu vlakbij.

We lopen nog door tot bij de Sentier des Songes. Daar ligt een meertje met enkele bootjes die we zelf ook hadden kunnen vouwen. We houden het hier voor bekeken voor deze etappe. Er kan nu al gedroomd worden wat het "dromenpad" morgen zal brengen aan de lopers die dan ook nog van de partij zijn.

's Avonds na het avondmaal worden de daglopers naar het station van Virton gebracht. Laatste trein om tot in Gent te sporen is om 20h22. De daglopers die nog een nachtje willen blijven kunnen dit. We reserveren een plaatsje op de camping en één van onze tentjes voor jou. De volgende morgen is er nog een ontbijt ingebrepen voor jou. Laat het ons weten via mail als je van deze mogelijkheid gebruik wil maken.