Etappe van Poeke naar Brugge in de kijker - België Diagonaal - Laatste etappe (11)

Het is mogelijk om losse etappes mee te lopen gedurende België Diagonaal. We zetten de etappe van dinsdag 13 juli in de kijker.


Deze etappe is 49,1km lang en heeft 283 hoogtemeters. 

We starten aan het koetshuis van het Kasteel van Poeke en lopen door het kasteelpark. We krijgen daarna 7km verharde wegen te verwerken om vervolgens van het ene natuurgebied in het andere te komen.  Hooggoed, Ruiselees Veld, Disselveld en Gulke Putten volgen elkaar snel op. Net voorbij kasteel Carpentier ligt een mooie picknickplek naast een visvijver. Met een goeie 20km op de teller de ideale plaats dus voor de bevoorrading.

Na de bevoorrading lopen we via de Vagevuurbossen naar het Provinciaal domein Lippensgoed-Bulskampveld. Verder in Beernem volgt dan nog een stukje verhard, een natuurgebied langs de kanaalberm en via het uitgestrekte Beverhoutsveld lopen we verder naar de Assebroekse Meersen. Hier staan enkele leuk versierde banken langs het parcours.

Tenslotte mogen we langs de oude treinbedding Maldegem-Brugge en via een stuk van de groene ring rond Brugge naar 't stad. We lopen nog even langs het kanaal en zo komen we aan bij de Katelijnepoort, waar de finish van deze laatste etappe ligt.