Pinksterlopen & 6 uur van Aalter

 

De wereld en dus ook België blijft in de ban van Corona. Vaak krijgen we de vraag wat er gaat gebeuren met de Pinksterloop (100km) en met de 6 uur van Aalter. En ... we weten het ook nog niet.

Maar één ding kunnen we wel beloven. Marathon and More Belgium vzw is een organisatie die het (ultra) lopen wil promoten, ook in moeilijke tijden. We zullen op zoek gaan naar oplossingen die wel tot de mogelijkheden behoren. Voor de Cécémel Sinterklaastrail moesten we het noodgedwongen nog bij de try-out houden. Voor de Running Center Bostrail Aalter en voor de Piseach! M&M 2-daagse konden we reeds een alternatief aanbieden.

Zowel voor de Pinksterlopen als voor de Ford De Wispelaere 6 uur van Aalter gaan we er nog steeds van uit dat deze zullen kunnen doorgaan. Wij stuurden reeds een mail naar het kabinet van Minister van Sport Ben Weyts. Immers voor een loop als de Pinksterlopen en de 6 uur van Aalter is enkel de start niet comform de huidige regels. Met een kleine versoepeling kan het wel. Natuurlijk zouden we dit liever organiseren met een leuke cafétaria bij om te socializen en na te praten. Maar ook in moeilijke omstandigheden zullen wij ons niet laten kennen. Als het uiteindelijk toch niet kan doorgaan, zullen we voor een alternatief zorgen.