Backyard ultra

 


6km706m lopen in één uur. "Dat kan ik ook." hoor ik jullie zeggen. Prima. En hoeveel keer na elkaar kan jij dit aan? Ga de uitdaging aan.

Elk uur opnieuw een klein rondje lopen. En al wie op tijd terug is, mag het volgende uur nog eens proberen. Een afvallingsrace. En als iedereen er bij is gaan liggen. En nog één loper weet een laatste rondje te volbrengen. Dan hebben we de "Last (wo)men standing" gevonden.

Wat is een Backyard ultra? Niet alle Last men standings hebben de zelfde ronde afstand. Hierdoor zijn ze moeilijk met elkaar te v.

ergelijken. De Backyard ultra's houden zich allemaal aan een rondje van de zelfde afstand. We delen de afstand van 100 mijl door 24 en komen op 6km706meter. Zo zijn de prestaties van de Backyard ultra's beter met elkaar te vergelijken.

Doordat de prestaties beter vergelijkbaar zijn kan er ook makkelijker geselecteerd worden voor een wereldkampioenschap. De afstand/discipline is dan wel niet erkend door de IAU of onze VAL/LBFA. Maar het is wel een afstand waarin een wereldkampioenschap gelopen wordt. Wordt jij een Belgische vertegenwoordiger?