Trailschoenen


Trailschoenen gebruik je als je gaat lopen op een onverharde ondergrond zoals het bos, strand of door de modder. Goede trailschoenen hebben een grover profiel in de slijtzool en zorgen tijdens trailrunnings voor de juiste grip op onverharde paden. De choenen zorgen met een stevige zool voor meer stabiliteit bij de landing. Veel trail loopschoenen kenmerken zich door een dichter bovenwerk, om vuil buiten de schoen te houden. De schoen biedt in de volledige slijtzool extra stevigheid op een ruw terrein, hierdoor is een antipronatieblokje niet relevant. Als een van de weinige merken biedt Saucony trailschoenen aan voor overpronerende lopers.

De juiste grip is essentieel. Stabiliteit zorgt ervoor dat je overeind blijft tijdens een trailrun. Een goede landing met voldoende grip voorkomt de kans op blessures of misstappen. Let daarom bij aankoop van trail running schoenen goed op de grip van een slijtzool. Hoe grover het profiel, hoe meer grip je hebt op onverharde wegen of drassige bospaden.

Bij deelname aan de Running Center Bostrails Aalter, ontvangt u een kortingsbon van 20 euro. Deze kan ingeruild worden in de winkel te Brugge of Hulste bij aakoop van trailschoenen. Er is keuze uit meerdere topmerken als Asics, Mizuno, Saucony, Brooks, Scott en On.