Partner W-Cup

Tijdens de Bostrails Aalter in januari 2019 was er op de bevoorradingen reeds isotone en recovery drank van Wcup. Ook op onze volgende organisaties zal Wcup opnieuw van de partij zijn. Tijd om eens nader in te gaan op dit partnership.


Wcup is sinds 1994 op de markt met dorstlessers, energierepen, gels, energiedranken, recuperatieproducten, ... Wcup houdt zich aan de WADA en nationale regels en is dopingvrij. De productie gebeurt met zuivere kwalitatieve ingrediënten. De pH neutrale energiegels en sportdranken zijn zeer maagvriendelijk en efficiënt. Een goede mix van koolhydraten zorgt voor een maximale opname van energie. Dit alles wordt getest door atleten en trainers.

W-cup geeft ons tips om te gebruiken voor, tijdens en na het lopen. Natuurlijk hebben zij voor al deze specifieke situaties ook de bijpassende producten.

Reeds voor de wedstrijd wordt voor een extra koolhydraat reserve in de spieren gezorgd. Vezel- en vet-arme maaltijden maar koolhydraatrijk. Zoals wit brood, rijst, pasta, honing, confituur, rijpe bananen, rozijnen, peperkoek. Vermijd producten die maag- of darmklachten kunnen veroorzaken. Vermijd vers fruit, kolen, champignongs, volkoren producten, ... .

Dat we tijdens het lopen veel koolhydraten verbruiken is gekend. Ons lichaam heeft een beperkte reserve. Waardoor we voor inspanningen langer dan een uur tijdens de inspanning koolhydraten moeten aanvullen. Een juiste verhouding van glucose, maltodextrine en fructose is belangrijk voor een snelle opname. Tijdens een ultraloop wordt minimaal 60g tot wel 90g koolhydraten per uur genomen. Ook belangrijk is de vochtbalans. Drink voldoende en kies voor een maagvriendelijke pH neutrale dorstlesser en energiedrank. Zorg ook voor inname van zouten zoals natrium.

Na de wedstrijd en trainingen is het belangrijk om zo snel mogelijk vocht en energie terug aan te vullen en voor spierherstel te zorgen. Daarom is het aangeraden om binnen de 30 minuten een recuperatiedrank te gebruiken. Deze bevatten een combinatie eiwitten en koolhydraten in een verhouding 1:3. De eiwitten kunnen in de vorm van whey eiwitten genomen worden. Maar ook in de vorm van aminozuren. Waarbij leucine, isoleucine en valine belangrijke aminozuren zijn.

Wcup geeft ook een interessant aanbod voor 2019. Met deze BON (gewoon afdrukken en mee nemen naar de winkel van uw keuze) krijgt u €5 korting bij aankoop van €25 Wcup producten.