Deelnemersveld

In 2017 en 2018 waren er 37 en 34 finishers op de 100km.
Op de 10km was het deelnemersveld eerder beperkt. In 2018 wel gestegen tot boven de 30.


Nu zitten we reeds aan 30 inschrijvingen. Er is nog plaats voor véél meer. Geniet van het goedkopere voorinschrijf tarief. Zowel bij de 10 als de 100km. En schrijf je vandaag nog in!!!

Het 10km aandeel is zeer beperkt. Daarom een warme oproep om te komen supporteren voor het BK 100km, en ondertussen zelf een leuke 10 km te lopen. Het parcours is officieel opgemeten en daardoor exact 10km. Leuk om uw PR nog eens te verbeteren. Of misschien ga jij wel naar huis met één van de geldprijzen. Haal je uw borstnummer af voor 14h30 dan supporter je niet alleen voor onze ultralopers, maar dan krijg je er direct nog een gewone consumptie gratis bij. En stel, het noodlot slaat toe (we hopen natuurlijk van niet) en je raakt gekwetst tijdens de voorinschrijfperiode, dan betalen we uw inschrijving volledig terug (zie info en voorwaarden).

Voor de 100km is er reeds een mooi deelnemersveld. Enkele liepen dit jaar als voorbereiding een sterke marathon. Guillaume Ninforge 2h35m59s in marathon du Lac-Annecy. Joris Beaumon 2h35m31s in Antwerpen. David Liviau 2h35m15s in de marathon Rondje Boerpad Ruinerwold. Jérémy Pignard liep 2h36m50s in Praag.  En Wouter Decock 2h37m11s in Amstelveen. Maar hij heeft het extra voordeel de beste 100km tijd achter zijn naam te hebben. Zo zijn er al 5 kandidaten voor een 100km in minder dan 7h. Dit belooft de spannenste 100km op Belgische bodem te worden in jaren. Ook bij de dames mogen we veel verwachten van Adinda Vetsuypens. Ze liep dit jaar al 2 keer een 6h. Eénmaal net onder en ééns net boven de 70km. Vorig jaar debuteerde ze nog in Amsterdam met 10h49m. Dit jaar mogen we een stuk sneller verwachten. Al deze atleten kijken nog uit naar extra concurentie. Ook jij kunt er bij zijn, en samen met hen er een mooie wedstrijd van maken en mooie tijden lopen.


Maar ook tussen dit pak 100km lopers is nog plaats voor jullie lopers. Pinksterlopen is zoveel meer dan enkel de toppers die hun 100km komen lopen. Wanneer vorig jaar de laatste loper over de finishlijn liep kreeg hij misschien wel het grootste applaus. Elke deelnemer was fier op zijn geleverde resultaat. Ook zij die er bij waren, maar de finish niet haalden kijken terug op een mooie loopdag. Ook jij kunt er dit jaar bij zijn. Geniet van de unieke sfeer. Van de mooie prestatie zal je nog jaren nagenieten. Denk er aan "Don't count the days, make the days count". Wacht niet tot morgen, schrijf je vandaag in, en trek morgen de loopschoenen aan, voor die extra trainingskilometer.