Voorstelling Gastspreker: Olivier Verhaege

Op zaterdag 23 maart tijdens onze infoavond verwelkomen we 4 gastsprekers. (Je kunt hier inschrijven.) We stellen ze één voor één aan u voor:
Olivier Verhaege was voor 2013 reeds een gepassioneerd lange afstandsloper. Hij liep toen reeds verschillende marathons. In 2013 maakte hij de overstap naar het ultralopen. De 6 uur van Aalter speelde hier een belangrijke rol in. Ondertussen had hij ook nog tijd om mee aan de wieg te staan bij "We all love running". De passie voor het ultralopen groeide en de interesse voor de Spartathlon stak op. Olivier streeft er steeds naar om het onderste uit de kan te halen. Hij stippelt zijn doelen uit en gaat er vol voor. Meestal slaagt hij hier in. Soms loop je dan ook eens tegen een ontgoocheling aan. Even dacht hij er aan om het roer om te gooien en te gaan voor rustige duurloopjes en hiervan te genieten. Maar vanaf 2015 richte hij zich richting qua de grootte van z'n doel. Eerste stap was om een 100 mijl te lopen en zo een qualificatie af te dwingen voor de Spartathlon.
Na de focus op de qualificatie kwam een lange zeer gerichte voorbereiding richting Athene. En eenmaal in Athene lag de focus op Leonidas in Sparta. Een missie die hij in schoonheid volbracht. Na de Spartathlon bleef hij ambitieuze doelen nastreven. En zo liep hij sub 3h (2h55) op de marathon in Valencia.

Ondanks dat Olivier sterk kan focussen en zijn doel steeds bereikt, zijn er ook wel zware momenten. En niet enkel een moment met zware benen. Hij schreef hierover het boek "Het hoofd weegt zwaarder dan de benen". Hij komt er alles over vertellen op onze infoavond. Hij zal ons leren om ook te focusen en naar onze doelen toe te leven en werken.

Meer info over onze infoavond lees je hier.