Voorstelling Gastspreker: John Rooms

Op zaterdag 23 maart tijdens onze infoavond verwelkomen we 4 gastsprekers. (Je kunt hier inschrijven.) We stellen ze één voor één aan u voor:

Na een carrière in de beveiligingssector starte John Rooms in 2010 een eigen praktijk (Footrooms Running Academy) als voet- en sportreflexoloog. 

Wat is reflexologie? Via reflexologie probeert men de energiedoorstroom in het gehele lichaam te onderhouden of te bevorderen. Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten, handen en oren. Deze zones worden reflexzones genoemd. Bewerken van deze reflexzones kan energieblokades opheffen of de energiedoorstroom bevorderen. Zo wordt de gezondheid bewerkstelligd. Reflexologie is aangenaam, eenvoudig en kan ook preventief toegepast worden.

Vanuit zijn eigen ervaring als hardloper legde hij de focus op loopblessures en het optimaliseren van de loopbeweging bij duursporters. De voetreflexologie in combinatie met zijn hardloopervaring zijn de basis om hardnekkige blessures van voeten, enkels en onderbenen aan te pakken. Observeren en bijsturen van loopstijl zorgt voor een totaal aanpak. Dit resulteert in een trainingsaanpak en een plan van aanpak voor gebruikte materialen.

In 2015 realiseerde hij een eerste boek "Footsteps" bij uitgeverij "boekscout". Het geeft een antwoord op wat sportreflexologie is en er wordt stil gestaan bij hoe het denken van John Rooms zich gevormd heeft.
Eind 2018 volgde een tweede boek. "Blessure vrij lopen" is uitgegeven bij "Lannoo". Dit boek helpt je met praktische weetjes en tips om zelf op zoek te gaan naar de optimale loopstijl. Een must voor elke loper.

Al deze info schreef hij niet enkel neer in boeken. Maar deelt hij ook via loopclinics, lezingen en infoavonden.

Meer info over onze infoavond lees je hier.