Voorstelling Gastspreker: Jan Vandendriessche

Op zaterdag 23 maart tijdens onze infoavond verwelkomen we 4 gastsprekers. (Je kunt hier inschrijven.) We stellen deze één voor één voor.


Jan Vandendriessche studeerde in 1983 af aan de Katholieke Universiteit van Leuven als "Licenciaat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie". In oktober 1984 begon hij als zelfstandige kinesitherapeut. In de loop der jaren volgden nog heel wat extra opleidingen zoals Ostheopathie, Triggerpointtherapie, Redcord-Neurac Therapie, Kinesiotaping, enz

Naast zijn beroepsactiviteit was hij in de periode 1991-2003 actief als ultraloper. Hij behaalde 5 nationale titels en ereplaatsen op WK's en EK's. Hij richte de Gistelse Jogging Club op waar hij nog steeds bestuurslid is. En sinds 2004 zetelt hij in het uitvoerend comité van de wereldfederatie van het ultralopen (IAU). Voor de KBAB werd hij in 2006 ultraloopcoördinator.

De kennis als kinesitherapeut enerzijds. En anderzijds de ervaring opgedaan als topsporter, ultraloper. En de samenwerking met toptrainers en topatleten. Dit alles kan hij combineren in een trainingsbegeleiding voor het bereiken van doelen voor het merendeel van de sporters. Het is voor elke sporter aan te raden om planmatig te oefenen en trainen. Onoordeelkundige opbouw leidt vrij snel tot blessures maar in sommige gevallen leidt het er ook toe dat de conditie achteruit gaat in plaats van te verbeteren. Alle sporters kunnen terecht om zich via het Redcord-Neurac systeem te laten testen. De zwakere punten in het bewegingsapparaat worden bloot gelegd. Er kan van daaruit een individueel oefenschema opgesteld worden.


Jan houdt ook nog van gitaar spelen, een lekker wijntje, reizen (in het bijzonder Griekenland), een leuk concert en alle sporten.

Meer info over de infoavond vind je hier.